Onze ogen kijken de hele dag in 3D, we kijken 3D films in de cinema, maar wat is dat nu 3D? En wat is het verschil met 2D? In deze workshop printen we je favoriete ‘ding’ in… 3D!

Waarom heb ik 2 ogen nodig?

Ontdek wat je allemaal kan met 2 ogen maar niet met 1 oog! Waarom heb je 3D brilletjes nodig in de cinema? Hoe werken die?

Wat is het verschil tussen een 2D en 3D microscoop?

Ooit al eens een vlieg van dichtbij en in 3D gezien? Niet schrikken!

Wat zijn hologrammen?

Probeer ons varkentje maar eens vast te nemen… Niet gemakkelijk… Ontdek wat het geheim is achter hologrammen en hoe ze gemaakt worden.

3D printen?!?

We gaan veel verder dan een blad papier…

 

Kostprijs: 180 euro (excl. BTW) per workshop voor een groep van maximaal 24 leerlingen.

Deze workshops duurt 2 lesuren.

Informatie voor de leerkracht:

Tijdens deze workshops komen de leerlingen in contact met nieuwe technologieën en technieken die standaard niet aanwezig zijn in de school.

De leerlingen krijgen alle materiaal ter beschikking gesteld. De workshops voor de lagere school duren ongeveer 2,5 uur tot 3 uur (in samenspraak met de leerkracht). De workshop gaat door onder toezicht van de leerkracht. Aanpassingen aan de inhoud van de workshop gebeuren in samenspraak met de leerkracht en minstens 4 weken voor het plaatsvinden van de workshop.

De leerlingen werken in groepjes van 2 maximaal 3. Het is de bedoeling dat ze naar hartenlust kunnen experimenteren. Op die manier zullen ze ontdekken dat: wetenschappen + techniek = de MAX!