Onze kleuters ontdekken al liggend op hun rugje de mooie sterrenhemel. Spelenderwijs ontdekken ze wat die lichtjes zijn die ze ’s nachts aan de hemel zien… En met LED-lampen en zonnecellen worden ze echte sterrenmakers!

Een hemel vol sterren

Onze kleuters ontdekken al liggend op hun rugje de mooie sterrenhemel. Aan de hand van een sterrenprojector projecteren we de sterrenhemel op het plafond en laten hen ontdekken dat de hemel vol sterren en kometen zit.

Wat is een ster? Wat is een komeet? Spelenderwijs ontdekken ze wat die lichtjes zijn die ze ’s nachts aan de hemel zien…

Sterren maken

Onze kleuters worden echte sterrenmakers! Door kunst en techniek te combineren, gaan onze kleuters hun eigen lichtgevende ster maken. Met een groot stuk karton, (fluorescente) verf, LED-lampen en zonnecellen maken we zelf onze eigen ster!

Praktische info

Deze workshop is speciaal op maat gemaakt van onze kleuters. We laten hen spelenderwijs kennis maken met de wonderen van de natuur en techniek. De kleuters zetten hun eerste stappen in de wereld van elektriciteit: ze maken kennis met LED-lampen en zonnecellen en dit alles op een veilige manier (laagspanning).

Sapikids brengt al het nodige materiaal mee. Het bord met de ster (zonder de lampen en zonnecel) blijft als aandenken in de klas (de foto’s van de kleuters kunnen hieraan achteraf bevestigd worden).

De workshop duurt ongeveer 1 uur in aanwezigheid van de kleuterjuf/meester. De kleuters werken allemaal samen in groep (max. 18 kleuters). Bij grotere klassen is het beter om de groep op te splitsen in kleinere groepen van max. 18 kleuters. Op deze manier krijgen de kleuters een persoonlijkere begeleiding en kunnen ze naar hartelust experimenteren.

Voor wie? Kleuters van de 2de kleuterklas (vanaf het 2de semester) en de 3de kleuterklas.

Kostprijs: 200 euro incl. BTW, vervoer en materiaal – max 18 kleuters.

Informatie voor de leerkracht:

Tijdens deze workshops komen de leerlingen in contact met nieuwe technologieën en technieken die standaard niet aanwezig zijn in de school.

De leerlingen krijgen alle materiaal ter beschikking gesteld. De workshops voor de lagere school duren ongeveer 2,5 uur tot 3 uur (in samenspraak met de leerkracht). De workshops voor de kleuters nemen ongeveer 1,5 uur in beslag. De workshop gaat door onder toezicht van de leerkracht. Aanpassingen aan de inhoud van de workshop gebeuren in samenspraak met de leerkracht en minstens 4 weken voor het plaatsvinden van de workshop.

De leerlingen werken in groepjes van 2 maximaal 3. De kleuters werken samen. Het is de bedoeling dat ze naar hartenlust kunnen experimenteren. Op die manier zullen ze ontdekken dat: wetenschappen + techniek = de MAX!