In 3 stappen bekijken we de natuur in 3D. Eerst wordt een groot lieveheersbeestje van karton in elkaar geknutseld. Vervolgens kijken we met een 3D-microscoop naar de details van lieveheersbeestjes. En in een laatste fase ontdekken we veel meer geheimen van de natuur…

Een 3D lieveheersbeestje in karton

Met schaar en lijm knutselen we een super groot lieveheersbeestje van karton.

Wat verbergt een lieveheersbeestje voor ons?

Aan de hand van 3D microscopen kijken we naar de details van lieveheersbeestjes. We maken mooie detail foto’s die we kunnen gebruiken voor een collage.

De natuur in 3D

We doen ons wijsneus-shirt aan en gebruiken krachtige 3D microscopen om de geheimen van de natuur te ontdekken. We bestuderen spinnen, vliegen, bloemen en zoveel meer…

 

Kostprijs: 180 euro (excl. BTW) per workshop voor een groep van maximaal 24 leerlingen.

Download de flyer.
Download een beschrijving van de workshop.

Informatie voor de leerkracht:

Tijdens deze workshops komen de leerlingen in contact met nieuwe technologieën en technieken die standaard niet aanwezig zijn in de school.

De leerlingen krijgen alle materiaal ter beschikking gesteld. De workshops voor de lagere school duren ongeveer 2,5 uur tot 3 uur (in samenspraak met de leerkracht). De workshop gaat door onder toezicht van de leerkracht. Aanpassingen aan de inhoud van de workshop gebeuren in samenspraak met de leerkracht en minstens 4 weken voor het plaatsvinden van de workshop.

De leerlingen werken in groepjes van 2 maximaal 3. Het is de bedoeling dat ze naar hartenlust kunnen experimenteren. Op die manier zullen ze ontdekken dat: wetenschappen + techniek = de MAX!